Terug naar de Lekdreef

16 februari 2021 | 09u11 | Gepost door dvdg.media@tel…
Lekdreef Averbode
Goed nieuws voor wie van de ijsjes aan de Lekdreef houdt.

Vanaf woensdag 17 februari mogen de ijskarren zich weer opstellen in de lekdreef, vlak bij de abdij van Averbode. Dat hebben de burgemeesters van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes en van Tessenderlo Fons Verwimp in onderling overleg beslist.

De omgeving van de abdij van Averbode met de Lekdreef - wandelknooppunt nr. 100 - is één van de drukst bezochte wandelpunten van Vlaanderen, maar ook fietsers hebben de streek in hun hart gesloten. Na de winterprik van vorige week is er nu fijn lenteweer op komst. Een ideaal moment om de ijskarren opnieuw te laten opduiken in de lekdreef.

Vanaf woensdag 17 februari kan je er weer terecht voor een lekker ijsje. Een ideale tussenstop tijdens de wandeling of fietstocht. In 2020 werden de nodige maatregelen getroffen om de ijsverkoop op een veilige en georganiseerde manier te laten verlopen. Deze succesformule wordt behouden. Alle ijskramen worden opnieuw opgesteld aan dezelfde kant van de dreef, op het grondgebied van Tessenderlo.

Duidelijke nadarafsluitingen en éénrichtingsverkeer zorgen dat klanten veilig kunnen aanschuiven, zonder de doorgang op de dreef te hinderen. Er zijn wel enkele duidelijke regels. Fietsers moeten afstappen in de dreef. Bij het aanschuiven en bestellen aan de kramen is een mondmasker verplicht voor wie ouder is dan 12 jaar.

“Aan de klanten wordt gevraagd strikt een afstand van 1,5 meter te respecteren. Een mondmasker is verplicht bij het aanschuiven en bestellen. Is het druk in de dreef? Dan vragen we ook aan passanten om even hun mondmasker op te zetten. De politie houdt toezicht.”, benadrukken de beide burgemeesters.

Lees meer over