Jeugdverblijf De Witte Hoeve krijgt steun

De Witte hoeve
Vlaams minister Demir heeft zopas 4 miljoen euro vrijgemaakt om het sociaal toerisme in Vlaanderen door de coronacrisis te loodsen. Na twee eerdere steunrondes, volgt nu een derde steunronde om het geleden verlies in het najaar 2020 te compenseren. Ook in Scherpenheuvel-Zichem zijn er subsidies toegekend aan het jeugdverblijf De Witte Hoeve.

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 2.593 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Scherpenheuvel-Zichem. Jeugdverblijf De Witte Hoeve krijgt een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om onze jeugd te laten genieten van een deugddoende vakantie.” 

Het afgelopen jaar was door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector, niet in het minst voor het sociaal toerisme. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie drempels ondervindt om op vakantie te gaan of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.” 

Jeugdverblijf De Witte Hoeve ontvangt 2.593 euro van minister Demir

“De Witte Hoeve doet zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen”, zegt Allessia Claes van N-VA Scherpenheuvel-Zichem. “Wij zijn dan ook heel tevreden dat minister Demir de nodige middelen voorziet om de rekening te laten kloppen. Zo kan De Witte Hoeve ook na deze donkere periode vakantie en ontspanning voorzien voor de meest kwetsbaren onder ons.” 

Lees meer over