Eerste halal-beenhouwerij opent in het najaar in Scherpenheuvel

Halal beenhouwer
Dit najaar opent in Scherpenheuvel de eerste halal-beenhouwerij en dat is meteen een primeur voor de regio. De zaak komt in het gebouw van de voormalige Keurslager Nuyts langs de Basilieklaan in Scherpenheuvel.

De nieuwe zaakvoerder wordt de 42-jarige Erhan Kocyigit: We zijn er voor iedereen die houdt van vlees, met uitzondering van varkensvlees. Onze producten zijn dagvers, we werken rechtstreeks samen met de slachthuizen van Aalst en Bree. Vanaf het najaar moeten de mensen uit deze regio niet meer naar een Turkse of Marokkaanse halal-slagerij in Antwerpen of Brussel. Horecazaken, brasserieën, eethuizen en de fitnesswereld kunnen ook bij ons terecht."

Wanneer we bij Erhan polsen naar de absolute topper in het halal-aanbod, aarzelt hij geen seconde. “Steak zonder enige twijfel. We hebben al 20 jaar een eethuis in Begijnendijk en ik bied dat er al lang aan, het is zonder enige twijfel onze populairste specialiteit. De liefde voor het culinaire kreeg ik van mijn moeder mee die het op haar beurt van haar moeder leerde. Die kookte destijds in Turkije voor het ganse dorp.”

Erhan is nog op zoek naar een chef, mensen voor in de beenhouwerij en het atelier en personen die achter de toog de klanten willen bedienen.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar Ernold911@hotmail.com  of bellen op het nummer  0484/ 91.85.31.

Bovenstaande foto is van Roland Hermans.

 

Lees meer over