Verken de streek met Boerke van Meensel

13 september 2022 | 11u58 | Gepost door redactie
Boerke van Meensel

Heb je zin om het Hageland op een originele manier te ontdekken? Ga dan eens aankloppen bij Boerke van Meensel. Dit gloednieuwe bedrijfje van Frederik Loddewykx en Katrien De Valck verhuurt een camper voor uitstapjes tot zes personen. Om het jou gemakkelijk te maken, nemen Katrien en Free alle praktische zaken voor hun rekening, van het ontbijt tot het vastleggen van de staplaatsen op een rustig plekje in de streek.

“Mijn man en ik werken allebei bij KBC, maar we speelden al heel lang met het idee om iets voor onszelf te doen. Aanvankelijk dachten we aan een eigen B&B, we hebben ruimte genoeg. Maar we zijn daarvan teruggekomen omdat het veel kosten en tijd met zich mee zou brengen. En met drie jonge zonen ontbreekt het ons soms aan tijd.”

De ideale camper

Afgelopen zomer trok het koppel er zonder kinderen op uit. “We gingen kamperen en dat was zalig”, herinnert Katrien zich. “Zo ontstond het idee om een camper te kopen. Niet alleen zouden we die kunnen gebruiken om met ons eigen gezin op vakantie te gaan, maar we zouden er ook andere mensen blij mee kunnen maken als we hem verhuurden. Al snel stootten we op de ideale camper: eentje met zes slaapplaatsen, zes zitplaatsen en een bagagedrager voor vijf fietsen.”

De camper kreeg de naam ‘Boerke van Meensel’. “Dat heeft een dubbele reden”, geeft Katrien aan. “In plaats van “wablieft” durven onze kinderen weleens “hè” of “wa” te zeggen, waarop mijn vader hen grappend “boerke van Meensel” noemt. Daarnaast is de streek bekend voor zijn vele (fruit)boeren. De optelsom was snel gemaakt.”

Boerke van Meensel

Concept

Free en Katrien verhuren hun camper aan al wie zin heeft in een avontuurlijke trip. “Vrij huren kan altijd, maar wij bieden ook graag het concept ‘Ontdek het Hageland’ aan”, vervolgt Katrien. “Concreet nemen wij de organisatie van de uitstap over van onze huurders. We regelen staplaatsen, brengen een ontbijt en/of een BBQ-pakket, we bieden suggesties rond wandel- en fietsroutes, wijndegustaties of kinderactiviteiten aan, … Onze doelgroep zijn vooral gezinnen, maar ook koppels zonder kinderen, vriendengroepen, collega’s, enzovoort zijn meer dan welkom.”

Meer info vind je op www.boerkevanmeensel.be