Uitbaters Julia & Elias starten nieuw restaurant in Sint-Joris-Winge

27 september 2021 | 12u45 | Gepost door redactie
NIC'S
Nico Tuytten en Liesbet Fortje, die jarenlang Julia & Elias uitbaatten aan de Vismarkt in Leuven, starten op 1 oktober een nieuw avontuur. Dan openen ze een gloednieuw restaurant in Sint-Joris-Winge. NIC’S zal garant staan voor kwaliteitsvol eten op een feestelijk gedekte tafel.

Als kleine jongen leerde Nico de grondbeginselen van het koken van zijn grootvader. Gepassioneerd als die was, bracht hij zijn liefde voor lekker eten spelenderwijs over op “zijn Nicske”. Zijn fascinatie voor de keuken werd ook die van Nico. Jarenlang gaf de gepassioneerde kok het beste van zichzelf in verschillende keukens. Zo werkte hij twee jaar in hotel-restaurant Waldhotel Fletschhorn in Saas-Fee, dat toen één Michelinster had. Ook leerden verscheidene restaurants in het Leuvense hem kennen als een goedlachse, leergierige kok.

Bij de opstart van Julia & Elias, in de Busleidengang in Leuven, leerde Nico zijn huidige vrouw Liesbet kennen. Ook zij had hotelschool gevolgd en ze had dus de nodige ervaring in de horeca. Samen maakten zij acht jaar lang een succesverhaal van het restaurant: Nico in de keuken, Liesbet in de zaal.

Maar na al die jaren was het tijd voor iets nieuws. Nico en Liesbet besloten de deuren van Julia & Elias te sluiten en een nieuw verhaal te starten in het Hageland. De zaak, die op 1 oktober opent aan de Glabbeeksesteenweg 32 in Sint-Joris-Winge, werd NIC’S gedoopt. “NIC’S is een ode aan mijn grootvader”, zegt Nico Tuytten. “Net als mijn grootvader werk ik met verse producten. We maken dus geen compromissen op kwaliteit. Een bord lekker eten op een feestelijk gedekte tafel, daar staan wij voor. En dat alles in een prachtige landelijke omving. Hopelijk kan ook die onze klanten bekoren. Samen met onze teamgenoten Carl en Stijn heten we iedereen welkom in ons nieuw restaurant.”

Parkeren kan voor de deur, maar NIC’S is ook bereikbaar met de bus. De lijn 390 Aarschot-Tienen stopt in de straat, lijn 370 Leuven-Diest stopt aan halte Dommelhof op de Leuvensesteenweg, nadien nog 500 meter stappen op de Glabbeeksesteenweg.

Meer info: www.nics.be

Lees meer over