Slagmolen en Jeroen Meus steunen Duchenne-patiënten met uniek diner

27 november 2024 | 08u53 | Gepost door annpeeters
Jeroen Meus

Het 2-sterren Michelinrestaurant Slagmolen in Oudsbergen viert zijn 30-jarig bestaan met een bijzondere bijdrage aan het goede doel. 

Tijdens een exclusief diner, dat werd verzorgd door tv-kok Jeroen Meus in samenwerking met Bert en Giel Meewis, is maar liefst 22.750 euro ingezameld voor het Rondoufonds. Dit fonds is opgericht door de eigenaars van slagerij Rondou in Leuven, die zelf een zoon hebben met de ongeneeslijke spierziekte Duchenne.

De jubileumavond maakte deel uit van een serie van vijf unieke evenementen, waarbij topchefs werden uitgenodigd om exclusieve diners te verzorgen. Jeroen Meus, die ook peter van het Rondoufonds is, bereidde gerechten zoals ravioli van konijn met ganzenlever en hertenrug met poivradesaus. De opbrengst van deze avond zal onder andere worden gebruikt voor de aanschaf van apparatuur die slaaponderzoek bij Duchenne-patiënten thuis mogelijk maakt.