Gewezen directeur-generaal Tiense Suikerraffinaderij Léon Sué overleden

Léon Sué

Vanmorgen is Léon Sué, gewezen directeur-generaal van de Tiense Suikerraffinaderij en erevoorzitter van voetbalploeg KVK Tienen op 85-jarige leeftijd overleden.

Sué was voorheen directeur operations bij de Tiense en nam in maart 1990 de dagelijkse leiding van de groep over als hoofd van het uitvoerend comité. In die functie heeft hij altijd veel aandacht gehad voor welzijn op het werk, maar daarnaast ook voor het verenigingsleven en in het bijzonder voor de sport.

In zijn jongere jaren was Léon Sué zelf een gedreven sportman en een van de sterkhouders van basketbalclub Racing Tienen, zijn eerste grote sportliefde. In 1972 sloot hij aan bij Racing Club Tienen waarvan hij voorzitter werd. Onder zijn impuls kwam de fusie met Voorwaarts Tienen in 1981 tot een goed einde. In 2013 ontving hij de Trofee voor Sportverdienste van de stad Tienen, een ereprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder hebben ingezet voor de sport in de stad.

“Léon was een man met een voetbalhart”, getuigt Peter Denruyter, voorzitter jeugd van KVK Tienen. “Hij was steeds bereid voor goede raad en een luisterend oor. KVK verliest met hem een boegbeeld, een kathedraal, een soeverein die weinig woorden nodig had. Hij is voor ons altijd een leider geweest en een eeuwige supporter, ook na de fusie.”

Denruyter: “Voor hem was voetbal simpel, een spel van zakken en stijgen, zei hij ooit troostend na een rampseizoen met degradatie. Verzoenen en vooruit kijken, want het gaat altijd beter na een slechte ervaring”.

De club, het bestuur en alle supporters van KVK Tienen nemen met veel hoogachting afscheid van hun voorzitter en erevoorzitter.

Lees meer over