Bristol doet deuren dicht, moederbedrijf vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

31 mei 2024 | 17u59 | Gepost door redactie
Bristol

Schoenen- en kledingwinkels van Bristol, met vestigingen in het Leuvense en op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge, sluiten wellicht de deuren. De Euro Shoe Group, dat is de vennootschap achter Bristol, vraagt namelijk bij de rechtbank van Hasselt een gerechtelijke reorganisatie aan. Dat kondigde de groep zelf aan die 117 winkels heeft in ons land, zo weet De Tijd. 

De groep zou, tijdens de verplichte winkelsluitingen in coronatijden, zwaar te lijden hebben gehad en leed ook onder de stijgende huur- en energiekosten, aldus de krant. In 2022 was er blijkbaar even beterschap op komst, de groep boekte toen een eerste operationele winst, maar sinds het najaar van 2023 draaide het verhaal weer in negatieve richting. 

"De hele markt heeft dan klappen gekregen" ,vertelde CEO Elise Vanaudenhove aan De Tijd, die ook liet weten dat de omzetten bleven dalen en het snel ging door het feit dat er geen buffers waren. Vandaar dat ze op zoek gaan naar overnemers, tenminste als de aanvraag goedgekeurd wordt, dan kunnen ze samen met een gerechtsmandataris op zoek naar poteniële overnemers. 

Bristol zou, volgens De Tijd, vanaf volgende week een uitverkoop houden in de winkels.