Zwembad Sportoase Philipssite stapt mee in UiTPAS

25 november 2021 | 19u27 | Gepost door annpeeters
sportoase
Vanaf 1 december 2021 is het zwembad van Sportoase Philipssite partner van UiTPAS Regio Leuven. Dit betekent dat personen met recht op een UiTPAS aan kansentarief automatisch een korting van 80% krijgen op de toegangsprijs van het zwembad. UiTPAS is ook een spaar- en voordelenkaart voor iedereen. Als je tien UiTPAS-punten gespaard hebt, kan je die omruilen voor een 1 + 1 gratis zwembeurt. 

UiTPAS wil met spaar- en omruilvoordelen en extra korting voor wie die kan gebruiken zoveel mogelijk mensen stimuleren om deel te nemen aan vrije tijd, zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten.  

Extra korting met UiTPAS  
“Zwemmen is een sport die iedereen wel eens beoefent, zeker met kinderen in huis. Het is ontspannend, laagdrempelig en hoeft niet per se in clubverband”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Bovendien is het een sport die ook medisch zeer veel voordelen biedt, en speelt ook taal geen rol. Met de UiTPAS geven we nog meer mensen de kans om deze sport met korting te beoefenen. Deze extra korting voor personen in armoede is cruciaal, want als je het financieel moeilijk hebt telt elke euro. Zo kan iedereen genieten van een frisse duik. Je kon met UiTPAS al terecht in het stedelijk zwembad van Kessel-Lo. Het is zelfs een van de favoriete UiTPAS-locaties. De aansluiting van het Sportoase zwembad aan de Philipssite is daarom een echte meerwaarde voor het UiTPAS-programma.“ 

“De lijst van UiTPAS-partners blijft groeien in Leuven. De teller staat ondertussen op meer dan 117 organisaties uit alle sectoren. Denk aan culturele spelers zoals musea, concertenzalen of bibliotheken, maar ook heel wat jeugd- en jongerenorganisaties en uiteraard sportclubs. Dit toont het belangeloze engagement van al deze organisaties. Ze dragen immers zelf een deel van de kosten, solidariteit is de kern van UiTPAS”, vult Denise Vandevoort, schepen van cultuur en evenementen aan.  

Nieuw UiTPAS-omruilvoordeel  
“Wij stappen met volle overtuiging mee in dit verhaal. Met een ticket voor ons zwembad - ook 
 met kansentarief - heb je toegang tot het grote wedstrijdbad, de glijbanen, de wildwaterbaan, de peuter- en kleuterzone, het bubbelbad, de sauna en het stoombad”, verduidelijkt Niels Van den Steen, centrummanager van Sportoase Philipssite. “En met het gloednieuwe omruilvoordeel willen we onze klanten extra in de watten leggen. In ruil voor 10 UiTPAS-punten krijg je een gratis zwembeurt, op voorwaarde dat je vergezeld bent van een betalende deelnemer. Punten sparen kan uiteraard bij ons, maar ook op andere UiTPAS-locaties.” 

Wat is UiTPAS Regio Leuven?  
Als je UiTPAS-punten spaart, kan je deze omruilen voor interessante voordelen zoals gratis tickets, kortingen of een ander cadeautje. Inwoners van Leuven - maar ook Herent, Bierbeek en Oud-Heverlee - met recht op verhoogde tegemoetkoming of die in schuldbemiddeling leven, krijgen met hun UiTPAS automatisch een extra korting van 80% op tickets, lidgeld of inschrijvingsgeld bij de vele UiTPAS-partners. 

Lees meer over