Vlaamse tv-kok Wim Ballieu neemt Balls & Glory Leuven opnieuw in eigen handen na faillissement exploitant

Balls & Glory

De Leuvense ondernemingsrechtbank heeft de uitbatende vennootschap achter het gehaktballenrestaurant Balls & Glory in de Leuvense Tiensestraat failliet verklaard. Dat betekent niet dat Balls & Glory ophoudt met te bestaan: de Vlaamse tv-kok Wim Ballieu neemt het restaurant binnenkort zelf terug in handen.

In het vonnis van de ondernemingsrechtbank werd de 'horecazaak' Elien failliet verklaard, maar in werkelijkheid is dat de naam van een andere vennootschap. "Het gaat om de exploitant van Balls & Glory Leuven, niet het grotere concern zelf", klinkt het in juridische middens. Elien is dus de naam van de franchise: het gaat om de zelfstandige ondernemer die in Leuven sinds 2015 werkt onder het grotere concern Balls & Glory, dat ook filialen heeft in Antwerpen, Gent, Mechelen en Sint-Niklaas. De vennootschap van televisiekok Wim Ballieu neemt nu Balls & Glory opnieuw in handen.

De zaak was sinds begin juli gesloten wegens vakantie. Enkele weken later hing er een briefje op de deur dat er in de zaak verbouwingswerken zouden plaatsvinden en dat het terug zou openen aan het einde van de zomer. Vanaf september wordt het gehaktballenrestaurant dan opnieuw geopend, onder leiding van Wim Ballieu zelf. Volgens de eerste berichten zou hij de voormalige Belgian Beer Shop integreren in het geheel en er Balls & Glory 3.0 van maken. Het concept bestaat dit jaar tien jaar.

Lees meer over