Liu Jo Leuven sluit de boeken

2 september 2023 | 00u11 | Gepost door redactie
Liu Jo Leuven in Leuven
Schoenenwinkel Liu Jo Leuven in de Leopold Vanderkelenstraat in het centrum van Leuven werd onlangs failliet verklaard door de Leuvense ondernemingsrechtbank. De shop was gesloten sinds midden juli.

De eigenares zag de voorbije jaren, zeker sinds corona, haar handel vlakbij Museum M, zienderogen achteruit gaan. Ze schreef dan ook een open brief naar haar klanten op sociale media:

Lieve klanten,

Tijd voor wat meer nieuws omtrent Liu Jo Leuven. Helaas is het niet het nieuws dat ik graag wilde brengen. De voorbije drie jaar (sinds corona) zijn een enorme rollercoaster geweest.

De verplichte coronasluiting, een moeizame heropstart nadien door de vele restricties en een opeenvolgende energiecrisis…

Dit alles in combinatie met een veranderd koopgedrag, mensen die wegbleven omdat ze nu online kopen of elders kopen omdat ze niet graag meer naar de stad komen.

Het maakt dat, hoe graag ik het ook deed, het op de duur meer energie vroeg dan gaf.

Eindeloze vragen heb ik mezelf gesteld…wat kan nog beter, wat doe ik verkeerd, hoe gaat dit evolueren,…? Het greep me allemaal heel erg aan, zowel mentaal als fysiek.

Zodoende moest ik een beslissing nemen met het verstand (want het hart spreekt nog steeds anders).

Met heel veel spijt moet ik jullie melden dat Liu Jo Leuven zal ophouden te bestaan. De winkel zal dus helaas niet opnieuw open gaan.

Het was me een groot genoegen jullie raadgever te mogen zijn, jullie “mooi” te maken.

Ik ben dankbaar voor de mooie (6,5) afgelopen jaren, voor de leuke babbels, voor de ontstane vriendschappen, om jullie te mogen ontvangen!

Al deze mooie herinneringen neem ik mee in de toekomst en naar een volgende uitdaging, wat die ook moge zijn, en misschien komen we elkaar ooit wel opnieuw tegen. Een dikke welgemeende dank u wel.

Veel liefs,

Anne