Leuven Boert brengt voeding van de boer tot bij de Leuvenaar

Leuven Boert
Op zaterdag 10 juni vindt voor de zesde keer Leuven Boert plaats op het Ladeuzeplein.

De korteketenlandbouw uit de regio krijgt tijdens Leuven Boert een platform. Leuven Boert is elk jaar opnieuw een belangrijk moment om stadslandbouw te promoten. In en rond Leuven wordt heel wat voedsel geproduceerd en die producenten brengen hun producten aan de man tijdens Leuven Boert. 

“We laten de Leuvenaar graag kennismaken met alle heerlijke producten die de korte keten, de lokale landbouw te bieden heeft en geven zo ook inkijk in de herkomst van het product en het harde werk dat erin kruipt. Lokale voeding rechtstreeks bij de producent kopen, is een win-winverhaal voor alle partijen. Mensen zijn bij aankoop zeker van verse, hoogkwalitatieve producten en het geeft ​ landbouwers veel voldoening om lokaal aan te kunnen bieden. Die wisselwerking zetten we met Leuven Boert op een smakelijke en vermakelijke manier in de kijker”, zegt schepen van Handel én landbouwer Johan Geleyns (CD&V).

Meer dan veertig lokale producenten en landbouwers
Op de boerenmarkt zullen meer dan veertig lokale producenten en landbouwers hun producten voorstellen en verkopen. Onder hen heel wat vertrouwde gezichten, maar ook enkele nieuwkomers waaronder CSA De Witte Beek, Voedselteams en het Fruitratje. Ook Kort'om Leuven, het distributieplatform voor korteketenproducten, zal aanwezig zijn samen met enkele producenten die aangesloten zijn bij het platform.

De compostmeesters geven naar goede gewoonte tips & tricks over composteren en kringlooptuinieren en over hoe je van een tuin een productief paradijs kan maken. Ook de bijenwagen, een mobiel infopunt over bijen, krijgt een plekje. De kleinsten kunnen zich uitleven op een grote stroberg in het midden van het Ladeuzeplein en een blotevoetenpad en zich vergapen aan enkele indrukwekkende landbouwvoertuigen. Iedereen is welkom tussen 12 en 17 uur. De toegang is gratis.

Lees meer over