Fonskesmèt brengt bloemen en vertier naar de Leuvense markt

Markt
Op vrijdag 19 mei kan je op het Ladeuze- en het Herbert Hooverplein terecht voor de 10e Fonskesmèt. Het wordt een extra feestelijke verjaardageditie.

April en mei zijn feestmaanden voor de Leuvense markten. Na de Maand van de Markt in april en de Bloemenmarkt begin mei, is het op vrijdag 19 mei opnieuw feest.

"De traditionele Fonskesmèt, op het Ladeuze- en het Herbert Hooverplein, vindt dit jaar voor de 10e keer plaats en dat zal gevierd worden", vertelt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). “Het mooie weer kent dit voorjaar misschien een wat moeizame start, maar met onze Fonskesmét zullen we de lente in Leuven écht op gang trekken. Deze feesteditie ​ staat immers in het teken van de lente en bloemenpracht. Alle kramen zullen feestelijk versierd zijn met bloemstukken en we trakteren marktgangers op citroentaartjes en lekkere limonade uit eigen streek.”

Om de markt helemaal af te maken, zal een steltenloper het publiek vermaken, is er een muzikale act met straattheater en kunnen mensen zich een gek, fleurig kapsel laten aanmeten. Je vindt op de markt ook een photobooth waar je een foto kan maken als aandenken aan deze feesteditie.

“We rollen vrijdag echt voor iedereen de rode loper uit! Met een zalige lentesfeer, veel straatvermaak en een topkwaliteit aan marktproducten, heeft de Leuvense Fonskesmèt alle troeven om jong en oud te verleiden”, besluit schepen Geleyns.

Lees meer over