AB InBev en KU Leuven versterken samenwerking met leerstoel in mouten en brouwen

bier

Studenten kunnen ook de komende vijf jaar het postgraduaat in mouten en brouwen volgen aan KU Leuven. Dit programma is toegankelijk voor studenten met een masterdiploma in het domein van wetenschappen en technologie. Jaarlijks vinden afgestudeerden hun weg naar AB InBev of andere Belgische brouwerijen.

David De Schutter, Global VP R&D AB InBev, vertelt enthousiast: “We zijn trots op de verlenging van dit unieke programma. Een opleiding in brouwen heeft een eeuwenoude traditie. Volgend jaar viert KU Leuven haar 600ste verjaardag, opgericht in 1425. Maar de wortels van Stella Artois en de Leuvense brouwtraditie gaan nog verder terug, tot 1366. Deze rijke brouwgeschiedenis maakt Leuven het epicentrum van de Belgische biercultuur, erkend door UNESCO als immaterieel werelderfgoed.”

Het postgraduaat is een intensief studieprogramma met praktijkgerichte elementen en bezoeken aan verschillende Belgische brouwerijen en bedrijven actief in de sector. Het richt zich op gisten, granen en verwerkingsprocessen binnen de mouterij en brouwerij, maar ook op sensoriek, verpakking en business development. Door studenten een solide wetenschappelijke en praktische kennis van het hele mout- en brouwproces te geven, versterkt het postgraduaat het onderzoek en vergroot het verder de internationale uitstraling van KU Leuven.

Prof. Christophe Courtin, leerstoelhouder: “Deze leerstoel geeft ons de kans om de multidisciplinaire mout- en brouwexpertise aan KU Leuven expliciet te maken in een internationaal georiënteerd onderwijsprogramma op postgraduaatsniveau. De combinatie van academische kennis met expert-lezingen door een brede groep professionals uit de industrie maakt het programma uniek. De leerstoel katalyseert niet enkel onderwijs, maar eveneens innovatie en samenwerking voor een duurzame mout- en brouwindustrie.”

De nauwe samenwerking tussen AB InBev en de gerenommeerde KU Leuven draait om het delen van expertise en het gezamenlijk streven naar innovatie. Met initiatieven zoals deze leerstoel wil AB InBev de connectie met academische wereld en de industrie versterken; en de volgende generatie talent inspireren en ondersteunen.

De toekomst van brouwen ligt in het investeren in mensen, hen voorzien van de nodige kennis en vaardigheden. AB InBev, dat meer dan 1.500 mensen in dienst heeft in Leuven, wil ook de komende generaties brouwers aanspreken en inspireren.