Personeel van bedrijf plant bos aan Roosveld in Landen: onbenut terrein wordt parkbos

7 december 2021 | 18u08 | Gepost door redactie
Hydro bos Landen

Hydro Building Systems Belgium plantte een bos met meer dan 200 bomen en struiken in de groenzone vlak voor de ingang van het bedrijf in het Roosveld in Landen. Deze bosaanplant is uitgevoerd in samenwerking met Natuurpunt, VOKA en de stad Landen. Op de foto  (© Jan Brouckmans) de verschillende partners in het project.

De meer dan 200 inheemse bomen en struiken van Hydro Building Systems zijn geplant door het personeel. In het nieuw aangelegde park werden ook zitbanken geplaatst en zijn wandelpaden voorzien. Het nieuwe parkbos van Hydro Building Systems Belgium tovert, wat tot voor kort een onbenut terrein in de industriezone Roosveld was, om tot een gezellig bos-en wandelpark. Zo kunnen de werknemers van het bedrijf genieten van deze nieuwe rustzone in de natuur. De ingang van het nieuwe wandelbos is te vinden onder de speciaal op maat gemaakte arcade in gerecycled aluminium.

Saartje Ieven, schepen van leefmilieu van de stad Landen staat helemaal achter het initiatief “Wanneer bedrijven dergelijke natuur- en welzijnsbewuste beslissingen nemen, supporteren we graag mee. Stad Landen is fier en hoopt dat Hydro Building Systems Belgium met hun actie andere bedrijven kan inspireren”.

Voetafdruk klein houden

Dit project werd gerealiseerd met de logistieke ondersteuning van tuinaannemer Ertrijckx en Abesco, die mee de plannen uittekenden. Het omtoveren van een ongebruikt stukje industrieterrein in een groenzone past in het biodiversiteitsprogramma en de ambitie op milieugebied om voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden.

De Vlaamse overheid wil tegen 2024 in heel Vlaanderen liefst 4.000 hectare aan nieuwe bosomgeving creëren. Met deze aanpak wil Hydro Building Systems Belgium een voorbeeldrol vervullen als duurzaam bedrijf in onze regio.. “Met deze boomplantactie willen wij een voorbeeld stellen als bouwers aan de toekomst door actief bij te dragen aan natuur, biodiversiteit, milieu en klimaat . Als producent van aluminium ramen en deuren is het immers onze ambitie om onze voetafdruk op milieugebied zo klein mogelijk te houden,” zegt Steven Helsen, Managing Director van het bedrijf dat gekend is van de merken Sapa en Wicona. (CH)

Lees meer over