Landbouwbedrijf in Ezemaal zet deuren open

10 september 2021 | 09u53 | Gepost door redactie
Lore Forie en Terclaes
In de stad van het platteland is landbouw alom tegenwoordig. Traditiegetrouw neemt de stad Landen elk jaar in september deel aan de Dag van de Landbouw. Dit jaar zet Niclaes BV in de Kraanbeekstraat in Ezemaal de deuren wijd open op zondag 19 september van 10 tot 16 uur. Het is die dag ook autovrije zondag: kom dus liefst met de fiets naar Ezemaal.

Schepen van Landbouw Lore Fourie (CD&V)  is blij dat de dag van de landbouw na een jaar onderbreking  opnieuw kan plaats vinden.  “Eindelijk mogen we opnieuw de boer op en kunnen we op een coronaveilige manier een landbouwbedrijf bezoeken. Dit jaar zet het bedrijf Niclaes BV de deuren open.  Niclaes BV is een Aveve-filiaal dat zich toelegt op de verkoop van agrarische producten, de opslag van graan en het drogen van maïs. Het is een echt familiebedrijf dat altijd klaarstaat voor de landbouwers.”

“ Op zondag 19 september kan je het bedrijf bezoeken en kom je  meer te weten over de diverse granen en meststoffen, je kan er de korte-keten markt bezoeken en een mooie prijs winnen als je deelneemt aan de interactieve quiz. Ook voor jongsten onder ons zijn er leuke activiteiten. De stadsdiensten vertellen graag meer over duurzaamheid in Landen op de SDG-stand.”, aldus de schepen

Lees verder onder de foto

Dag van de landbouw

Om alles op een coronaveilige manier te laten verlopen kan je dit jaar enkel op bezoek gaan bij een land- of tuinbouwer wanneer je hiervoor bent geregistreerd. Kinderen jonger dan 12 zijn van harte welkom zonder registratie. Registreren doe je op www.dagvandelandbouw.be.

Op zondag 19 september is het ook autovrije zondag en promoot de stad de Landense fietsroute en organiseert fietsstraten in de deelgemeenten.  ‘Laat de auto aan de kant en fiets naar Ezemaal’, aldus de aanbeveling. (CH)

Lees meer over