Winkel voor zelfmaakmode “Het Vlijtig Bijtje” in Kortenaken en Werchter viert zilveren jubileum

3 december 2021 | 14u37 | Gepost door rik.poulman@te…
Vlijtig bijtje

Personen die zelf graag kleding maken, vinden zonder twijfel hun gading bij “Het Vlijtig Bijtje”, een gespecialiseerde handelszaak in Waanrode met een bijhuis in Kortenaken.

Elke doe-het-zelver van kleding, maar eveneens voor binnenhuisaankleding, vindt hier hun gading.

“Wij zijn een kwarteeuw geleden als hobbywinkel in Werchter begonnen”, vertelt Roel over zijn zaak. “Later hebben wij enkele jaren met twee winkels gewerkt in Aarschot, maar daar zaten wij veel te klein. Acht jaar geleden verhuisden wij naar een ruimer pand in Waanrode, waar wij al onze afdelingen in kunnen onder brengen. Bovendien hebben wij hier de faciliteit van een ruime parking voor de deur te hebben.”

Het Vlijtig Bijtje is ondertussen een totaalconcept geworden. Je vindt er een eindeloos aanbod aan breiwol- en haak-garens, een grote keuze in mercerie zoals knopen, ritsen, voering, sluitingen en boordstoffen. Je vindt er ook evengoed naai- en overlock-machines van het merk Brother. Daarnaast biedt de winkel in Waanrode ook een mooie keuze aan in gordijnstoffen.

Lees verder onder de foto
winkel Vlijtig Bijtje

Ook liefhebbers van handwerken hebben een uitgebreide keuze aan telpatronen in kruisjes steek, smyrna, kruisjesteek kussens en andere leuke naaidoeken. Geregeld kan je er ook workshops vinden, maar omwille van de coronamaatregelen staan die voorlopig on hold.

Roel: “U kunt bij ons ook terecht voor uw retouches, stukken korter maken en ritsen inzetten. We maken ook optrekgordijnen (alleen in Waanrode).”

Het Vlijtig Bijtje vind je in Dorp 12, 3473 Waanrode, 016 49 00 16 en aan de Hogeweg 1, 3118 Werchter, 016 53 16 16. Bezoek zeker ook de website: www.hetvlijtigbijtje.be met bijhorende webwinkel.

Lees meer over