Luminus Solutions is nieuw energiebedrijf in het Bleyveld

Luminus Solutions in Bleyveld
Vanparijs Engineers en Luminus Solutions , twee filialen van Luminus en Dalkia (Groep EDF), fusioneren hun activiteiten. De twee bedrijven varen voortaan verder onder één vlag: Luminus Solutions. Beide bedrijven zaten al samen in één gebouw aan het industriepark Bleyveld in Hoegaarden, waar zo’n 50-tal personeelsleden tewerkgesteld zijn.

Luminus Solutions staat in voor het technisch beheer van gebouwen , zoals administratieve gebouwen, scholen, sporthallen, flatgebouwen, industrie, op basis van energieprestatiecontracten (EPC). Bij de ondertekening van zo’n EPC, verbindt Luminus Solutions zich tot het uitvoeren van een ambitieus energiebesparingplan en het efficiënt onderhoud van de  technische installaties om de aan de klant beloofde energiebesparing ook effectief te realiseren.

Vanparijs Engineers ontwerpt en realiseert al meer dan 25 jaar geïntegreerde oplossingen voor decentrale energieproductie in België via warmtekrachtkoppelingen, voornamelijk in de gezondheidszorg en industrie. Het bedrijf is ook actief op vlak van de beveiliging van de stroomvoorziening via UPS-systemen en is sinds 2016 een dochterbedrijf van Luminus en Dalkia (Groep EDF). 

Raoul Nihart, CEO van Luminus Solutions: “We bieden onze klanten oplossingen om het primaire energieverbruik en hun CO2-voetafdruk te verminderen. Die oplossingen kunnen gaan van de verbetering van de technische infrastructuur tot aanpassingen van de bouwschil. We voeren ook het onderhoud van de installaties uit en monitoren het energieverbruik. Door de krachten van Vanparijs Engineers en Luminus Solutions te bundelen, breiden we ons dienstenaanbod uit, nog steeds met een plan op maat zodat onze oplossingen afgestemd zijn op behoeften van onze klanten”.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Deze operationele fusie is een belangrijke stap in de verdere groei van onze activiteiten op gebied van energie-efficiëntie. We versterken onze tak die gespecialiseerd is in energieprestatiecontracten en bereiden onze teams voor op de groene heropstart. Door al onze kennis op vlak van engineering, projectmanagement en onderhoud van technische installaties te combineren, kunnen we de uitdagingen in de strijd tegen de klimaatverandering het hoofd bieden en verder bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst.”

Lees meer over