Kouterhof sluit definitief de deuren in Hoegaarden

10 november 2021 | 21u46 | Gepost door redactie
Eric Cauwberghs in het Kouterhof
Dit weekend zijn er nog privéfeesten in het Kouterhof, de taverne aan de brouwerij van Hoegaarden, maar woensdagavond was de laatste dag dat het restaurant nog open was. Het was nog even drummen, want iedereen wilde nog graag een laatste maal bij Eric Cauwberghs in het Kouterhof eten. Voor de Hoegaardiers weer een vertrouwde zaak die dichtgaat.

Het Kouterhof, de brasserie van de brouwerij in Hoegaarden, werd al 21 jaar uitgebaat door de bvba, waar Eric Cauwberghs en Marleen Steenwegen, zaakvoerders van zijn. Op 1 december van dit jaar zouden Eric en Marleen stoppen, d.w.z. dat alles tegen dan moest ontruimd zijn. Vandaar dat na het komende weekend de hele zaak wordt leeggemaakt. Eric stopte er noodgedwongen mee door het opgelegde wurgcontract van ABInBev.  Wat de brouwerijgigant er in de toekomst mee gaat aanvangen is nog niet geweten. Er zal wel iets komen en geruchten doen zelfs de ronde dat er een terras op de binnenkoer van de brouwerij komt. Voor de Hoegaardiers die de hele crew van het Kouterhof in hun hart droegen, is de vertrouwde zaak nu definitief weg.

Eric Cauberghs (57j) en Marleen Steenwegen (60j) zaakvoerders van de bvba stonden de hele tijd in de keuken van het Kouterhof, al 21 jaar een begrip in Hoegaarden. De hele familie Cauwberghs is trouwens steeds verbonden geweest met de zaak. ‘Wij hadden graag nog drie jaar doorgedaan, maar de onderhandelingen voor de verlenging van ons contract zijn afgesprongen”, vertelde Eric ons begin dit jaar.

Het Kouterhof is al jarenlang een begrip in Hoegaarden. Op de dag van de heropening van brouwerij de Kluis, een jaar na de grote brand van 1985, kreeg de hoeve Dumont de naam “Ontmoetingscentrum Kouterhof”. In 1984 had Pierre Celis voor de brouwerij de Kluis het pachthof Dumont gekocht met de bedoeling er de toeristische groepen te ontvangen.  Het Kouterhof werd ondergebracht in de oude koeienstallen van de herenboerderij. Later groeide het Kouterhof uit tot een bekende brasserie, die sinds 2000 door de huidige bvba werd geleid. (CH)

Lees meer over