Eric Cauwberghs en Marleen Steenwegen stoppen uitbating Kouterhof in Hoegaarden

Eric Cauwberghs stopt met Kouterhof
Het Kouterhof in de Stoopkensstraat, de brasserie van de brouwerij in Hoegaarden, wordt al 21 jaar uitgebaat door de bvba, waar Eric Cauwberghs en Marleen Steenwegen, zaakvoerders van zijn. Op 1 december van dit jaar stoppen Eric en Marleen er onherroepelijk mee.

Eric Cauberghs (foto) en Marleen Steenwegen zijn zaakvoerders van de bvba en staan ook in de keuken van het Kouterhof, al 21 jaar een begrip in Hoegaarden. De hele familie Cauwberghs is steeds verbonden geweest met de zaak. ‘Wij hadden graag nog drie jaar doorgedaan, maar de onderhandelingen voor de verlenging van ons contract zijn afgesprongen”, zegt Eric.

“Vergeten, we ook niet dat het een moeilijk jaar was door corona. Zo is onze feestzaal al 14 maanden gesloten, en tegen dat er weer feesten zijn zullen er nog wel een aantal maanden bijkomen. Mijn contract loopt af op 30 november”, besluit Eric.

Het Kouterhof is al jarenlang een begrip in Hoegaarden. Op de dag van de heropening van brouwerij de Kluis, een jaar na de grote brand van 1985, kreeg de toenmalige hoeve Dumont de naam “Ontmoetingscentrum Kouterhof”. In 1984 had Pierre Celis voor de brouwerij de Kluis het pachthof Dumont gekocht met de bedoeling er de toeristische groepen te ontvangen. Later groeide het Kouterhof uit tot een bekende brasserie, die sinds 2000 door de huidige bvba werd geleid.

Lees meer over