Bijkomende vergunning voor uitbreiding parking warenhuis in Hoegaarden

Het huis wordt afgebroken voor bijkomende parking
Begin 2019 raakte in Hoegaarden bekend dat na de verhuis van de toonzaal Vandermolen, een OKAY-warenhuis zou ingeplant worden op de terreinen aan de hoek van de Tiensestraat en van de Stoopkensstraat. (foto) In maart 2020 waren alle vergunningen voor het warenhuis rond, maar thans wordt een bijkomende omgevingsvergunning aangevraagd.

De toonzaal van Houthandel Vandermolen is sinds einde vorig jaar overgebracht naar de Stoopkensstraat en niets staat de aanleg van het warenhuis in de weg. De parking is trouwens al een tijdje afgesloten met hekken, waardoor ouders die gewoon waren daar te parkeren om hun kinderen af te halen aan de nabijgelegen Mariadal-school, andere oplossingen hebben moeten zoeken. “Over de juiste start van de werken hebben we nog geen nieuws”, meldde burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

Maar nu heeft het College een nieuwe aanvraag van omgevingsvergunning gekregen van Buurtwinkels Okay NV, en Colim NV. Het gaat over het afbreken van een woning en bijgebouw en het aanpassen van parkingaanleg. Het betreft het terrein en de woning gelegen aan de Stoopkensstraat 136. Het huis dat gesloopt wordt (links op foto) staat leeg. Door deze bijkomende ruimte zou het aantal parkeerplaatsen verhoogd worden tot 48.

Het openbaar onderzoek hierover loopt tot 8 mei 2021 en kan ingekeken worden via https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek . Info gemeentehuis: 016/76.87.68

Lees meer over