Nieuwe uitbaters voor Olli's Buikje Vol, huidig eigenaar begint restaurant: "Mijn vrouw noemt het zot in de kop"

Oli's buikje vol

Frituur Olli's Buikje Vol in Glabbeek krijgt binnenkort nieuwe uitbaters. Eigenaar Olivier Bömer (58) denkt nochtans niet aan stoppen maar wil een nieuw restaurant gaan uitbaten in Rillaar, daar waar vroeger discotheek De 4-Tap gevestigd was. "Mijn vrouw zegt dat ik het zot in mijn kop kreeg en misschien is dat wel waar. Het leek mij een unieke kans en ik vond dat ik nog een laatste keer in het zwarte gat moest springen."

De zaakvoerder van de frituur in Glabbeek speelde al langer met het idee om nog één laatste keer iets anders te gaan doen. "Net voor de coronacrisis uitbrak had ik met met mijn vrouw al gepraat, ik vond het hier te klein, we hadden wel een tent opgesteld maar dan nog bleef het beperkt, en wilde iets anders. Via mijn dochter hoorde ik dat de voormalige 4-Tap beschikbaar was, de voorbije jaren probeerden meerdere uitbaters er een succesverhaal van te maken maar telkens lukte dat niet en kwamen er nieuwe uitbaters. Ik kende de eigenaars van het pand van vroeger maar toen ik met hen ging praten, nu dus twee jaar gelden en net voor de crisis uitbrak, hadden ze al een kandidaat die er een Italiaans restaurant in wilde beginnen, ze beloofden mij contact op te nemen indien de deal toch niet zou doorgaan en ze gaven ons een rondleiding. Wat ik daar zag was perfect en alles was aanwezig."

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Olli
Het verhaal van de frituur stopt voor Olli in Glabbeek.

Restaurant wordt volledig mijn ding

De eigenaar beloofde hem contact op te nemen indien de potentiële nieuwe uitbaters niet zouden opdagen op de dag van de ondertekening maar Olivier hoorde er niets meer van. "Een maand later brak de coronacrisis uit en toen dacht ik nog dat we geluk hadden gehad want in zo'n periode een restaurant opstarten is geen goede zaak."

Twee jaar later belde een vriend hem, evenzeer actief in de horeca, en die was op zoek naar een nieuwe locatie. "Ik gaf hem het adres door en hij begon er een zaak in maar ik vond dat zijn vennoot er weinig van bakte, hij zelf daarentegen heeft veel potentieel en connecties in de culturele wereld, vandaar dat we gaan samenwerken, hij bekommert zich om de aanpalende zaal en de programmatie, ik om de brasserie en het eten. Dat laatste mag en kan ik invullen volgens mijn eigen standaarden en is volledig mijn ding."

Lees verder onder de foto. 

Olli
Op naar nieuwe avonturen.

Sprong in het duister

De nieuwe uitdaging is ook voor Olivier een nieuwe sprong in het duister want nauwelijks een jaar geleden, door de coronacrisis, stond het water hem  aan de lippen. "Eventjes zag ik het niet meer zitten en dacht ik erover om de zaak dicht te doen. De afhaal- en de aan huis leverformule zorgden ervoor dat we het net konden redden, met ongelooflijk veel dank aan de mannen van carnavalsvereniging De Gildergarde die altijd klaar stonden en staan om mijn gerechten naar de mensen thuis te brengen, zonder hen hadden we het niet gered."

Olli hoopt de zaak in Rillaar te kunnen openen op paasmaandag. "Ik overleg nu met de eigenaar van het pand om de gevel nog te restaureren, binnen is het pand perfect en straalt het veel charme uit." 

Lees verder onder de foto.

Olli
Binnenkant vindt Olli nu al ok, gevel wil hij nog aanpakken, tenminste als het mag van de eigenaar.

Nieuw avontuur

Zelf kijkt de huidige friturist al uit naar zijn nieuw avontuur. "Dit is echt een cadeau, de voorwaarden zijn goed en ik geloof in dit verhaal. Vanzelfsprekend blijft onze slogan overeind want ook nu zal je meer dan genoeg krijgen voor je centjes. Deze zaak groot maken is zowat mijn ultieme droom. Ik had voordien al 2 restaurants, eentje in Oplinter en een ander in Kaggevinne, ook hier wil ik een succes van maken. Ik heb er lang over nagedacht maar wil nog één keer doorduwen, voor een baas gaan werken is echt niet aan mij besteed."

Lees meer over