De Hefboom bekroond voor innovatieve aanpak

16 december 2019 | 12u52 | Gepost door redactie
De Hefboom bekroond voor innovatieve aanpak
Startende onderneming De Hefboom kreeg van de Koning Boudewijnstichting de Prijs Lionel Van Den Bossche. De Hefboom zet bemiddeling in voor het oplossen van conflicten in een professionele context.
Het bericht De Hefboom bekroond voor innovatieve aanpak verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het bedrijf zet vernieuwende methodes in de markt, en net zulke innovatie wil de Prijs Lionel Van Den Bossche ondersteuning bieden. Het Fonds Lionel Van Den Bossche, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, verbindt aan de prijs 7.500 euro.

Het Fonds Lionel Van Den Bossche ondersteunt projecten van veelbelovende, startende ondernemers in België, in lijn met de wens van Lionel Van Den Bossche die zelf een bedrijfsleider was en de drempels tot entrepreneurship wilde helpen verlagen. Het Fonds selecteert voor zijn jaarlijkse Prijs dan ook innovatieve ondernemingsprojecten die enkele jaren actief zijn.

De Hefboom
Dominique Renders, de onderneemster achter De Hefboom, waagde de sprong naar een eigen bedrijf na een jarenlange carrière in dienstverband. Met haar achtergrond van economie en communicatie schoolde ze zich daarenboven bij tot erkend bemiddelaar in sociale en handelszaken.

Bemiddeling als alternatief voor een juridische afhandeling van conflicten wint stilaan aan bekendheid, met name in familiezaken (o.a. echtscheidingen). Dominique Renders is sterk overtuigd van de meerwaarde ervan voor het oplossen van professionele conflicten op een zachtere manier waardoor de samenwerking kan worden hervat. Ze begeleidt mensen die een samenwerking willen starten, weer vlot trekken of netjes beëindigen.

Het is hard timmeren aan de weg, geeft de onderneemster toe, omdat ze zich op onontgonnen terrein waagt: een eerste stap is dat het idee van bemiddeling in de professionele context ingang vindt, opdat na dit ‘missionariswerk’ bedrijven aan bemiddeling denken en een bemiddelaar inschakelen. De jury steekt haar bij dit doorzettingsvermogen een hart onder de riem.

Ook het bedrijf Netalux uit Paal, met operationele afdeling in Diest, mocht de prijs in ontvangst nemen.

Het bericht De Hefboom bekroond voor innovatieve aanpak verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over