Leegstand aanpakken met een wedstrijd, winnaar krijgt 20.000 euro

Aarschot
Aarschot wil de leegstand in de stad aanpakken en doet dat met de wedstrijd Win Je Zaak. Deelnemers kunnen op die manier hun droom waarmaken om hun eigen zaak op te starten met steun van de stad. De winnaar krijgt namelijk heel wat steun voor zijn of haar project.

Met het initiatief wil Aarschot ondernemers met bruisende ideeën de kans geven om hun droom waar te maken en een eigen zaak te winnen in de stad. “Aarschot zorgt voor het budget en de nodige coaching en ondersteuning”, luidt het.

Bij je inschrijving geef je alvast je idee en je motivatie mee. “De jury kiest, tijdens de preselectie, de ondernemers met de beste ideeën uit. Die gaan door naar de volgende ronde. Ze volgen het traject van UNIZO, waarbij ze advies en startersbegeleiding krijgen. In de laatste ronde pitchen de overblijvende kandidaten hun uitgewerkt businessplan. De jury beslist op basis daarvan wie de winnaar wordt”, legt schepen van Lokale Economie Bert Van der Auwera ( Open Vld) uit.

De winnaar krijgt trouwens een prijzenpot van 20.000 euro. Dat omvat een heel jaar gratis huur van het pand, 5.000 euro aan inrichtingsbudget, 1.000 euro aan promotioneel budget en de nodige ondersteuning.

 “Bij zo’n prijzenpot hoort natuurlijk een professionele jury. In de jury zetelen vertegenwoordigers van de stad Aarschot, UNIZO, de Middenstandsraad, Horeca Vlaanderen, Aarschot Parelt en de provincie Vlaams-Brabant”, besluit burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Je kandidatuur stellen doe je via www.winjezaak.be, daar vind je ook alle info over de wedstrijd.