Bakkerij Bosmans wordt omgedoopt tot Huyze Bosmans

30 november 2022 | 12u24 | Gepost door redactie
Huyze Bosmans
Publi

27 jaar lang was Bosmans Brood & Banket een gevestigde waarde in Boortmeerbeek. Onlangs besloten de zaakvoerders de deuren te sluiten, maar niet zonder een doorstart te maken naar een nieuwe zaak: Huyze Bosmans. De bakkerij ruimde plaats voor een tearoom-chocolaterie en zal het beste van beide werelden combineren.

“Een warme bakker, dat is vooral nachtwerk”, zeggen zaakvoerders Dirk Bosmans en Pegie Ceulemans. Dirk stond jarenlang tussen de ovens, Pegie in de winkel, waardoor hun sociaal leven op een laag pitje stond. Daar wilden ze verandering in brengen door de bakkerij te sluiten. Maar helemaal stoppen als bakker, dat zag Dirk niet zitten. En zoon Sander had altijd al gedroomd van een eigen koffiehuisje. Kortom: een nieuw verhaal drong zich op en Bosmans Brood & Banket werd omgedoopt tot Huyze Bosmans, een koffiehuis, chocolaterie, tearoom en ijssalon in één!

“Je kan vijf dagen per week (behalve woensdag en donderdag) bij ons terecht, van 8 tot 18 uur, voor een lekker ontbijt, een snelle lunch of een overheerlijk dessert”, zeggen Dirk en Sander. “In de zomer kan je ook op ons terras genieten van een ijsje, terwijl je kinderen ravotten in ons speeltuintje. In dit speeltuintje kan je van april tot september trouwens elke woensdag een kinderfeestje organiseren. Wij zorgen dan voor de drank en de pannenkoeken, wafels of ijs. Ook voor thuisfeestjes kan je bij ons terecht. Zo kan je onze geliefde patisserie bestellen en afhalen vanaf 10 uur (een ander afhaalmoment kan telefonisch besproken worden).”

Bosmans staat bekend om zijn huisbereide lekkernijen. Daarom is er ook gekozen voor een “zoet hoekje” (chocolaterie) in de zaak, waar alle zoetigheden aangeboden worden, zowel in gewone als in geschenkverpakking. Als het koekje of de praline bij de koffie je bevalt, kan je het nadien dus ook kopen in het aanpalende winkeltje.

Huyze Bosmans ontdekken? Dat kan tijdens het opendeurweekend op zaterdag 10 en zondag 11 december van 14 tot 18 uur. De chocolaterie (winkel) opent officieel op maandag 12 december, de tearoom op vrijdag 6 januari 2023.

Huyze Bosmans: Oudestraat 107, 3190 Boortmeerbeek - 016 60 49 65 - www.huyzebosmans.be