Aarschotse fotograaf in de prijzen bij Europese wedstrijd

23 April 2021 | 08u17 | Gepost door redobra@telenet.be
Portret Jacques beloond met Merit Award
De koepel van Europese vakverenigingen van beroepsfotografen 'Federation of European Photographers' organiseert jaarlijks een fotowedstrijd in diverse genres. Aarschots fotograaf Berten Steenwegen behaalde er een Merit Award.

De Federation of European Photographers is de koepel van Europese vakverenigingen van beroepsfotografen. Jaarlijks wordt er een wedstrijd georganiseerd in verschillende thema’s zoals reclame, commercieel, huisdieren,  reportage, natuur, landschap en uiteraard portret. 

Er waren ook dit jaar weer deelnemers uit heel Europa, van Italië tot IJsland en van Ierland tot Rusland.  In totaal waren er 300 deelnemers uit 25 landen die meer dan 2600 beelden instuurden. Een professionele 29-koppige jury zorgde voor de resultaten 

Naast de finalisten en winnaars per categorie worden er ook ‘Merit Awards’ (verdienstelijke onderscheidingen) uitgereikt. Aarschots fotograaf Berten Steenwegen, gespecialiseerd in portretten en met een voorliefde voor zwart-wit stuurde ook enkele beelden in.  Een van zijn foto’s kreeg ook een verdienstelijke onderscheiding: een portret van Jacques Gheysen, een 88-jarige yogaleraar uit Houwaart. 

Berten: "Ik ben heel blij met deze erkenning.  Dit portret was krachtig genoeg om het op te nemen tegen Europese zwaargewichten. Het is ook een mooi voorbeeld van waar ik graag mee bezig ben, namelijk de ziel van de geportretteerde bloot leggen. Of dat nu een baby, een opa of een zakenman is. 
Dat is iets wat ik ook deed met de portretten van de Aarschotse Horeca en nu verder zet met portretten van andere ondernemers uit onze stad."

Het boek #horecaah met de horeca-portretten is momenteel in productie en komt in mei op de markt.  “Met wat geluk valt dit samen met de heropening van de horeca, en dan wordt het een mooie herinnering aan een moeilijke periode.", zegt Berten.

Lees meer over