Aarschot opent waterpartij tijdens lenteshopping

18 maart 2021 | 07u45 | Gepost door redactie
EBadeenden in de stad Aarschot
Handelsvereniging Aarschot Parelt en de stadsdiensten voorzien samen een leuk en coronaproof lenteweekend.

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart kan je bij de vele handelszaken in Aarschot de nieuwe lentecollectie ontdekken.
Funshoppen kan helaas nog niet. We moeten ons nog steeds aan de coronamaatregelen houden: alleen winkelen, maximum 30 minuten per winkelbezoek, een mondmasker dragen, afstand houden, handen ontsmetten… Maar die maatregelen beletten ons niet om er een fijne shopervaring van te maken. De handelaars en onze stadsdiensten halen alles uit de kast om er tijdens het lenteweekend een leuke totaalbeleving van te maken. Zo kunnen jij en je kroost tijdens het shoppen deelnemen aan een Instagramwedstrijd en een kinderzoektocht", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD).

Waterpartij brengt sfeer
Schepen van Economie en Stadsvernieuwing Bert Van der Auwera (Open VLD): “Een nieuw seizoen brengt ook een nieuw begin voor de Grote Markt. Na de eerdere verfraaiing met zitbanken en groen, zal er vanaf zaterdagnamiddag ook een waterpartij op ons marktplein spetteren, iets wat de Aarschotse kinderen zeker zullen toejuichen. In onze kindvriendelijke stad geven we dan ook graag de eer aan een kind om samen met onze burgemeester de waterpartij in gang te zetten.”
In het kader van de buitenspeelcampagne 'Aarschot Ravot' zoeken kinderen op de speelterreinen naar de sleutel van de waterpartij. Wie de sleutel als eerste vindt, krijgt inderdaad de eer om mee de waterpartij in werking te stellen. 

Instagramwedstrijd
Als je aan spetterend water denkt, dan denk je misschien ook aan badeenden. In het lenteweekend brengen 9 grote badeenden kleur op de Grote Markt. Neem een selfie bij de badeenden en post deze op je Instagram met #winkeleninaarschot. De 5 deelnemers met de meeste likes op hun selfie winnen elk één van de badeenden.

Kinderzoektocht
Ook kinderen maken kans om één van de badeenden te winnen. Hiervoor volgen ze een wandeling langs etalages waarin kleine badeendjes verstopt zitten. Starten en eindigen doen ze bij de dienst Toerisme waar ze ook het deelnemingsformulier kunnen verkrijgen.

Boze Wolf Festival
Traditioneel vindt in maart het figurentheaterfestival Boze Wolf plaats in Aarschot. Wie tijdens het lenteweekend komt shoppen, zal de magische sfeer van Boze Wolf ook kunnen opsnuiven. Langs de Grote Markt, aan de doorgang naar parking Demervallei, zal je een indrukwekkende reus kunnen bewonderen.

Lees meer over