Zwerfvuil ruimen in Zoutleeuw zonder stukje taart

16 februari 2021 | 11u30 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
zwervuilactie zoutleeuw
Normaal gezien zou er een afhaalpunt voor werkmateriaal op de Grote Markt zijn en konden de deelnemers genieten van een ontbijtkoek, een stukje taart en een drankje. Alhoewel dit door corona dit jaar allemaal niet mogelijk is, hoopt de stad Zoutleeuw dat er toch opnieuw veel mensen, in de eigen bubbel, zwerfvuil zullen rapen. Om dit mogelijk te maken kan iedereen tussen zaterdag 20 maart en zaterdag 3 april 2021 materiaal, zoals de witte “in de vuilbak”-vuilniszakken, bestellen.

Het is belangrijk dat men de witte “in de vuilbak”-vuilniszakken gebruikt om zwerfvuil in te verzamelen, zo niet zal jet ingezamelde zwerfvuil immers zelf als een sluikstort aanzien én onderzocht worden.

De witte “in de vuilbak”-vuilniszakken zijn uniform over heel Vlaanderen. Deze volle witte zakken mag men bij een openbaar straatvuilbakje plaatsen of als men te ver te velde bent, mag men ook altijd een mailtje sturen met een locatie of een kaartje waar onze technische dienst de zak(ken) kan ophalen. De ophaalronde van zowel de openbare vuilbakjes als de doorgegeven locaties vindt meestal plaats op vrijdag.

Materiaal kan men zelf gratis bestellen en laten leveren via de webshop van Mooimakers of vanaf 2 maart afhalen op de dienst Omgeving in het Administratief Centrum te Zoutleeuw. Maak wel eerst een afspraak via milieu@zoutleeuw.be of 011-94 90 34.

Lees meer over