Zoutleeuw zoekt gemachtigde opzichters

21 mei 2021 | 17u00 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
gemachtigd opzichter
In de loop van de maand oktober wordt opnieuw de opleiding ‘gemachtigde opzichter’ georganiseerd door PIVO Vlaams-Brabant. Zoutleeuw is een van de steden en gemeentes die op zoek is naar bijkomende gemachtigde opzichters.

Een gemachtigd opzichter is bevoegd om het verkeer stil te leggen, zodat ‘voetgangers in groep’ de straat veilig kunnen oversteken. Als u met uw vereniging af en toe een processie of een activiteit op de openbare weg organiseert, kan het interessant zijn dat een aantal mensen van uw vereniging de opleiding ‘gemachtigde opzichter’ volgen, zodat zij kunnen instaan voor een veilige begeleiding van uw activiteit.

Al wie minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap kan gemachtigd opzichter worden. Na een theoretische en praktische opleiding word je door de burgemeester gemachtigd om mensen in groep te laten oversteken.

In oktober worden op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant opleidingen tot gemachtigd opzichter georganiseerd, waaronder Zoutleeuw:

  • 21 oktober 2021 van 13.00 tot 16.00 u. in de Passant.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan enkel online via https://www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters

Lees meer over