Zenwandeling brengt je in contact met jezelf

Wandelingen in de natuur
De stad Zoutleeuw lanceert op 26 juni een Zenwandeling en doet dat in samenwerking met Regionaal landschap Zuid-Hageland en de Intergemeentelijke onroerend Erfgoeddienst (IOED) Zuid-hageland.In het lokaal dialect betekent zen één zijn met het leven. De foto is niet van de bewuste wandeling en louter illustratief.

Tijdens de wandeling maak je kennis met het rijke erfgoed en het inspirerende landschap tussen Zoutleeuw en Helen. De wandeltocht is 6,5 km. lang en je wordt er begeleid door de jonge Korneel, een Leeuwenaar uit het jaar 1780.

Natuurcoach Rudi Thoelen helpt je met enkele oefeningen om je te verbinden met de natuur en jezelf. “Het positieve effect van de natuur op de gezondheid is al meer dan eens wetenschappelijk aangetoond. De stress gaat omlaag en je immuniteit wordt versterkt. De natuur helpt je om om een betere balans te vinden tussen focus en rust”, aldus de coach.

Op je tocht kan je ook een groepsfoto maken waarbij iedereen zich kan verkleden met de traditionele klederdracht uit 1780 te maken. Een interview met  de natuurcoach, burgemeester Boudewijn Herbots (Zoutleew) en Kristien Justaert (coördinator van Regionaal landschap Zuid-Hageland)  behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Lees meer over