Waarom de heropening van het Historisch Stadhuis van Zoutleeuw vooral voor toeristen goed nieuws is

historisch stadhuis
Vanaf zaterdag 1 mei kunnen de Sint-Leonarduskerk en het Historisch Stadhuis van Zoutleeuw opnieuw bezocht worden. Vooral voor de vele toeristen die naar Zoutleeuw afzakken is dat een goede zaak. Zo kunnen zij voortaan opnieuw terecht bij de toeristische dienst die in het Historisch Stadhuis van Zoutleeuw is gevestigd. En dat was dringend nodig, zo blijkt.

Sinds oktober 2020 was de toeristische balie, gevestigd in het Historisch Stadhuis, gesloten. Zeker de laatste weken zorgde dit omwille van de bloesem voor veel telefonische aanvragen voor kaarten. "Zowel voor de fiets- als wandelkaarten als de bloesemfietskaart waren er veel aanvragen", vertelt Sonja Jacobs van de toeristische dienst. "Ook de bloesems in het Hageland raken steeds meer en meer bekend en dat merken wij duidelijk." We merkten dat er veel individuele wandelaars en fietsers,  vooral dan in het weekend en bij goed weer, op pad waren. Ook in het provinciedomein Het Vinne was het soms wel een overrompeling."

Aanvragen voor kaarten werden echter wel steeds behandeld. "Als de mensen niet te ver woonden, konden ze het komen halen in het administratief centrum Aen den Hoorn", aldus Jacobs. "Anders stuurden we de kaarten op met de post." Ook buiten aan de toeristische dienst op de Grote Markt werd er informatie gelegd voor de bezoekers. "Omdat er zoveel mensen op zoek waren informatie over onze gebouwen hebben we tenslotte ook QR-codes in de stad opgehangen aan de toeristisch interessante gebouwen." besluit ze

Lees meer over