Vincent Van Gogh deze zomer in Zoutleeuw

21 April 2021 | 17u06 | Gepost door rik.poulman@te…
zonnebloem
Zonnebloemen, ze waren het favoriete onderwerp van de beroemde Nederlandse schilder toen hij in de Provence woonde. Mocht hij nog onder de levenden zijn, hij zou deze zomer zonder twijfel afzakken naar Zoutleeuw. Met dank aan Fedasil nog wel.

Zoutleeuw wordt deze zomer Zonneleeuw. Dat is althans de bedoeling van een actie die start op 15 en 16 mei. Dan kan je samen met een groepje vrienden of familieleden zonnebloemen uitplanten op wel twintig plaatsen in Zoutleeuw. De bloemen worden alvast voorgezaaid en verzorgd door enkele bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers.

Daags voor de actie kunnen ingeschreven groepjes Leeuwenaren hun aandeel plantjes gratis komen afhalen bij tuincentrum Lotus. Gewapend met de instructies en eigen tuinschupjes planten de deelnemers tijdens het actieweekend de bloemen zelf uit, op de voor hen opgegeven locatie.

Wil je deelnemen, schrijf dan ten laatste op 5 mei in per groepje van maximum 4 (of volgens de dan geldende corona-richtlijnen) via info.zoutleeuw@fedasil.be. Kinderen onder 12 jaar mogen ook altijd meedoen. Vertel er ook even bij in welke buurt je woont.

Wees er snel bij! Er kunnen maximum 20 groepen meedoen. Zo doen de Leeuwenaren dit jaar hun band met zusterstad Zundert, waar Vincent Van Gogh werd geboren, alle eer aan: met een bloemenzee!

Info: info.zoutleeuw@fedasil.be

Lees meer over