Sociale dienst Zoutleeuw neemt maatregelen tegen te veel gelijktijdige bezoekers

5 februari 2021 | 17u06 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
ocmw zoutleeuw
Vanaf maandag 8 februari werkt het OCMW/sociale dienst van Zoutleeuw met aangepaste openingsuren Op de voormiddagen dat de sociale dienst geopend is, is een afspraak niet vereist, wel een oproep om zoveel mogelijk via afspraak te werken.
Buiten de afspraken geregeld via de sociale dienst, ontvangt de juridische dienst van het OCMW immers enkel publiek met vragen over het OCMW-patrimonium.
Inwoners met nood aan juridisch advies worden door de sociale dienst doorverwezen naar de gratis adviezen van de Commissie Juridische Bijstand.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt de dienstverlening van de Sociale Dienst aangepast.

De sociale dienst van het OCMW werkte tot op heden elke voormiddag met vrije raadplegingen. De bezoekers werden in de voormiddag dus ook zonder afspraak ontvangen. Er werd echter vastgesteld dat er tijdens de uren van de vrije zitdagen geregeld meerdere mensen tegelijkertijd in de wachtzaal aanwezig waren. Daarom is er beslist om vanaf 8 februari op maandagvoormiddag en op donderdagvoormiddag enkel nog op afspraak te werken. Het is de bedoeling om de mensen meer aan te moedigen om eerst telefonisch een afspraak te maken en om op die manier samenloop in de wachtzaal zoveel mogelijk te vermijden. Het gaat hier om een tijdelijke corona-maatregel. De sociale dienst blijft uiteraard wel telefonisch bereikbaar tijdens de uren waarop er op afspraak wordt gewerkt.

Het OCMW is verplicht om gedurende minstens twee dagen per week een vrije raadpleging te houden.  Dat staat zo in de leefloonwetgeving. Op dinsdag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag wordt de vrije zitdag dan ook behouden.

De openingsuren van de sociale dienst en de dienst voor schuldbemiddeling worden als volgt aangepast vanaf 8 februari 2021:

Maandag: voormiddagEnkel op afspraak; namiddag: Gesloten voor het publiek

Dinsdag: voormiddagGeopend; namiddag: Enkel op afspraak

Woensdag: voormiddag; Geopend; namiddag: Enkel op afspraak

Donderdag: voormiddag: Enkel op afspraak; namiddag: Gesloten voor het publiek

Vrijdag: voormiddag: Geopend; namiddag: Enkel op afspraak

Zaterdag: voormiddagGesloten; namiddag: Gesloten

Zondag: voormiddagGesloten, namiddag: Gesloten

De sociale dienst vraagt met aandrang om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak te maken. Met een afspraak weet men immers zeker dat men niet lang zal moeten wachten op het gesprek en vermijdt men dat men samen met andere personen zal moeten plaatsnemen in de wachtzaal.

U kan een afspraak maken via 011 78 92 10 of mail.

Lees meer over