Slachtoffers watersnood Wallonië kunnen naar assistentiewoning in Zoutleeuw

ravelijn
Het woonzorgcentrum Ravelijn biedt tien assistentiewoningen aan om de slachtoffers van de watersnood in Wallonië op te vangen. De huurprijs van de woningen kan worden geregeld via de verzekering.

Het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO), Femarbel en de Vlaamse overheid hadden een oproep gedaan naar de erkende groepen van assistentiewoningen in Zuid-Limburg en het zuidoosten van Vlaams-Brabant. Ravelijn speelt daar nu op in.

“De coronacrisis maakte het niet evident om nieuwe mensen te huisvesten in de splinternieuwe assistentiewoningen” klinkt het bij de vzw. “Vandaar dat wij maar liefst tien assistentiewoningen ter beschikking kunnen stellen aan mensen in nood.”

Ravelijn heeft woningen met één slaapkamer, ideaal voor alleenstaanden of koppels en woningen met twee slaapkamers, waar gezinnen in ondergebracht kunnen worden. Voor de bewoners valt de dienstencomponent weg en blijft enkel de huurcomponent te betalen, die via de verzekering kan geregeld kan worden. In Ravelijn ligt de huurprijs per dag tussen € 25 en de € 50, vergelijkbaar met andere woonzorgcentra. Voor eventuele kandidaten is het een onmiddellijke en praktische oplossing voor de korte termijn.

Lees meer over