Problemen in Zoutleeuw nog lang niet voorbij

Vrijwilligers zoutleeuw
De crisis-cel van Zoutleeuw kwam vanmorgen terug samen om de stand van zaken in verband met de wateroverlast te bespreken omdat problemen zich blijven stellen.

Het stadsbestuur doet opnieuw een oproep naar vrijwilligers om te komen helpen. Het water kwam over de dijk van de vloedgracht en de hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie te evalueren. Wegens wateroverlast is de Tiensestraat volledig afgesloten.  Burgemeester Herbots vraagt uit respect en uit veiligheid deze buurt te vermijden. De civiele bescherming uit Brasschaat is onderweg naar Zoutleeuw om de brandweer en de technische dienst op het terrein bijstand te verlenen. De bewoners van het opvangcentrum en de jeugdbewegingen helpen ook mee.

Aan de kiss and ride zone van de vrije basisschool in de Koepoortstraat wordt een vrachtwagen zand geleverd samen met zakjes.

De Vestendreef / Tiensestraat ter hoogte van de crèche 'De Kaboutertjes' is volledig afgesloten. Ouders die hun kindjes komen halen kunnen via de Paardenbrugstraat de chrèche bereiken.

Als u waterschade hebt geleden, bieden de stad Zoutleeuw en EcoWerf u de mogelijkheid om het afval dat ontstaan is ten gevolge van de waterschade kosteloos naar het recyclagepark te brengen tot 31 juli. Stuur een mail naar milieu@zoutleeuw.be of bel naar 011-94 90 34 en u ontvangt een brief op naam die u toelating geeft om het afval dat ontstaan is ten gevolge van de waterschade kosteloos aan te leveren op het recyclagepark. Let wel: zonder brief, geen kosteloze aanlevering!

De Steenweg is volledig momenteel afgesloten ter hoogte van Café De Hoeve. Het verkeer rijdt nu via Bos om Budingen te bereiken. Dit heeft geen enkele zin. Ook daar kan u niet passeren.

De technische dienst van stad Sint-Truiden zijn onze vrijwilligers volop bezig met het vullen van zandzakjes, ter beschikking gesteld door Sint-Truiden.

Deze namiddag werd door de brandweer 4 mensen geëvacueerd uit hun woning In de Tiensestraat. Zij kunnen voorlopig terecht in het woonzorgcentrum Ravelijn.

Lees meer over