Het einde van de schandvlek van Zoutleeuw is in zicht

18 maart 2021 | 14u51 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
zoutleeuw de dry croonen
Al vele jaren wordt het de schandvlek van Zoutleeuw genoemd. Van De Dry Croonen, een oude dokterswoning op de Grote Markt, bleef al jaren alleen de gevel over. Bijna als overblijfsel van een of andere spokenfilm. Maar hier moet dit jaar een einde aan komen. Zo zou de projectontwikkelaar nog voor het bouwverlof van dit jaar met de grootschalige bouwwerken van start gaan.

De Dry Croonen, in Zoutleeuw vooral gekend als de voormalige woning en tuin van Dokter Roggen, werd al in 1370 vermeld onder de naam De Keyzer. Die woning wordt volledig ontmanteld. Enkel de gevel blijft behouden. De woning werd al vermeld in 1370 onder de naam De Keyzer. 

Meer dan 10 jaar geleden legde de groep Mezza-Invest als projectontwikkelaar al de plannen neer om er appartementen en horecazaken in onder te brengen, en werd er al een bouwvergunning door de gemeente afgeleverd. Enkele jaren geleden werd de dokterswoning afgebroken, alleen de historische voorgevel werd behouden. Er volgde nog een archeologisch onderzoek van de site, maar verder gebeurde er niets met de bijzondere voorgevel.

Tot nu. "De ontwikkelaar zou voor het bouwverlof eindelijk beginnen", zo luidt het bij de gemeente. Volgens hen komt er een brasserie, een kapsalon met tapasbar, een B&B met 5 kamers en een 12-tal wooneenheden. Het project zou eind 2022 - eindelijk - klaar moeten zijn. 

Lees meer over