Fittere Leeuwenaars worden gezondere Leeuwenaars dankzij beweegroute

Beweeg Zoutleeuw
Bijna dagelijks worden we ermee om onze oren geslagen dat we meer moeten bewegen, maar of die boodschap echt doordringt? Zoutleeuw opende vandaag alvast een eerste beweegroute, waar iedereen, jong en oud, alleen of in groep, op een laagdrempelige manier oefeningen kan komen doen. Wanneer bewegen echt een probleem wordt, springt bewegen op verwijzing-coach bij.

Wil je meer bewegen en er een fitter gevoel aan overhouden?  Dan is de nieuwe beweegroute alvast een stap in de goede richting. “Wij zijn dit project gestart in samenspraak met de seniorenraad, de gezondheidsraad en Logo Oost-Brabant (Lokaal gezondheidsoverleg)”, vertelt schepen Ilse Beelen (CD&V).

De route is ongeveer 850 meter lang en op verschillende plaatsen kom je bordjes tegen met eenvoudige oefeningen om je uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen. "De oefeningen zijn makkelijk en leuk. Ze worden nog leuker als je ze samen met familie of vrienden doet. Plezier is verzekerd en de flinke dosis energie die je eraan overhoudt, krijg je er gratis bij."

Lees verder onder de foto

beweegcoach

Bewegen op Verwijzingcoach Lieve Klaps

Er komt nog een tweede beweegroute in Halle en eentje in Budingen. "Bijkomend krijgen wij de hulp van Bewegen op Verwijzing-coach (BOV) Lieve Klaps. Zij stippelt een individueel bewegingsplan op maat uit. Haar tussenkomst is echt een meerwaarde voor mensen die moeilijkheden hebben met bewegen. De huisarts kan hiervoor een attest opmaken”, gaat de schepen verder. 

Voor een BOV-coach betaal je 20 euro maar voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming is er geen bijdrage.

Het startschot werd dinsdag gegeven zodat  iedereen er kan aan beginnen wanneer hij/zij dat wil. 

Lees meer over