Antwerps koor Melpomene zingt benefietconcert in Sint-Leonarduskerk

13 April 2022 | 07u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Foto: Just Solidarity

Op zondag 15 mei zingt het Antwerpse koor Melpomene een benefietconcert in Sint-Leonarduskerk van Zoutleeuw. De opbrengst gaat integraal naar vzw Passhuis in Halle-Booienhoven.

Het koor werd in 1986 opgericht met als uitgangspunt "musiceren in een huiselijke sfeer". De ongeveer dertig zangers repeteert wekelijks op zondagavond in de Sint-Bartholomeuskerk in Merksem (Antwerpen). Het repertoire en de kwaliteit groeien gestaag en mettertijd ligt de focus op a-capella-muziek uit de renaissance en vroegbarok.

Op het programma in Zoutleeuw staat de zeer mooie muziek van onder meer Josquin des Prez, Clemens non Papa en Nicolas Gombert. De opbrengst van dit extra benefietconcert gaat integraal naar Passhuis vzw, een dienst- en hulpverleningscentrum voor personen met een autismespectrumstoornis in Zoutleeuw (Halle-Booienhoven).

In de bijzonder mooie setting van de monumentaal gotische kerk met haar sacramentstoren uit 1552, de in 1483 gegoten paaskandelaar (de op één na grootste uit Europa) en de talrijke retabels uit de renaissance, zal deze muziek bijzonder goed tot haar recht komen. Dit is dus een concert om niet te missen

Tickets voor het concert kosten € 15 die je kan bestellen via deze link: https://tickets.klassiekindekapel.be/38579732612/checkouts/c83889c450f311fbbc034acea8d9843c?skip_shopify_pay=true&locale=nl-BE

Extra concert

Lees meer over