Winterprik bemoeilijkte afvalophaling in Tremelo

11 februari 2021 | 10u03 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
besneeuwde straten
Omdat de straten door de barre weersomstandigheden van de afgelopen dagen niet bereikbaar waren voor de wagens van Ecowerf, werd het huisvuil en de GFT woensdag niet opgehaald in de Nobelstraat, de Pandhoevestraat en Hoevestraat. Er kan niet gegarandeerd worden dat er een inhaalronde kan georganiseerd worden.

"Door de barre weersomstandigheden van de laatste dagen zijn een aantal straten niet bereikbaar voor onze wagens en kan het afval niet opgehaald worden", reageerde communicatieverantwoordelijke Jos Artois. "Het is te glad om op een veilige wijze het afval te kunnen inzamelen. Het is aan onze chauffeurs om ter plekke de situatie in te schatten. Indien hij/zij oordeelt dat het te gevaarlijk is, risico op beschadigingen er is, of dat bij schuiven mensen kunnen geraakt worden, dan zal het afval niet worden ingezameld."


Inwoners zullen hun afval tot de volgende keer moeten bijhouden. "Door het aanhoudende slechte weer zal een inhaalronde naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen doorgaan", aldus nog Artois. "Voor onze mensen zijn het barre weersomstandigheden. In andere delen van Vlaanderen is de afvalophaling zelfs tijdelijk opgeschort."

Ecowerf informeert de inwoners van de straten die de recycle app gebruiken. 

Lees meer over