Vespanini, een nieuwe vereniging voor Tremelo

23 september 2021 | 14u24 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vespanini
Enkele vrienden die dezelfde passie voor Vespa's delen, hebben onlangs in Tremelo, en meer bepaald in het gehucht Ninde, de nieuwe vereniging Vespanini opgericht.

Al geruime tijd delen ze eenzelfde passie, rijden met een vespa.  De vrijheid en rust die de vrienden op dat kleine wespje ervaren, geeft geeft hen veel vreugde. In juli 2018 werd het eerste vespaweekend een feit. In 2019 werd het herhaald, het bleek opnieuw een voltreffer. En zo ontstond langzaam het idee om een clubje op te richten.  “We willen onze passie graag delen met andere vespaliefhebbers”, verduidelijkt Roel Hendrikx. “Maar daarnaast willen we het verenigingsleven van Tremelo, en zeker van Ninde, een extra boost geven.”

Net voor de start van de coronacrisis zag de nieuwe vereniging Vespanini, een samenvoeging van Vespa en Ninde, het daglicht. “De opstart verliep niet altijd van een leien dakje”, bekent Hendrikx. “Corona speelde hier zeker een grote rol bij.  We hadden ook niet verwacht dat de coronacrisis zo lang ging aanslepen.” 

Als startende vereniging willen ze graag zo veel mogelijk mensen bij elkaar brengen, een event organiseren hoort daar zeker bij.  “We hebben ons eerste event, een bepijlde rondrit voor vesparijders, enkele keren moeten uitstellen, maar we hebben volgehouden.  Na enkele clubritten, kwamen er nieuwe enthousiaste leden bij, die ons mee over de meet getrokken hebben om onze eerste open vespa rit te organiseren.”

Deze maand is het hen eindelijk gelukt en wisten ze hun eerste rondrit in een lus van 80 km door het mooie Hageland met succes te organiseren. En er zullen er zeker nog veel volgen. 

Lees meer over