Vaccinatiecentrum Rotselaar zet deze week 2511 prikjes

golfkarren in vaccinatiecentrum rotselaar
Deze week wordt er gedurende 3 dagen gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van Rotselaar. Er worden dan in totaal 2511 prikjes gezet, dit zijn er 1000 meer dan vorige week. Hiervan zijn er 1911 van Pfizer en 600 van AstraZeneca. Momenteel komen personen tot het geboortejaar 1953 voor hun eerste prik, naast de oudere personen die voor hun tweede vaccin langskomen.
In het vaccinatiecentrum van Rotselaar worden inwoners van Rotselaar, Holsbeek en Tremelo gevaccineerd.

Op woensdag 14 april wordt er van  8 tot 20 uur  gewerkt. “We plaatsen die dag gedurende 3 shiften met 4 lijnen 1360 vaccinaties”, aldus centrumcoördinator Werner Van Nuffelen.  “Op donderdag 15 april werken we tussen 8 en 16 uur en plaatsen we gedurende 2 shiften met 4 lijnen  480 vaccinaties.”

Op zaterdag 17 april wordt er opnieuw tussen 8 en 16 uur gewerkt en plaatsen ze gedurende 4 uur met 4 lijnen en 4 uur met 2 lijnen 551 vaccinaties.

 Eind vorige week bereikte het centrum de volgende vaccinatiegraden voor de 3 gemeenten: 25.23% voor Holsbeek, 24.80% voor Rotselaar en 23.71% voor Tremelo. “Hierbij staan we met de 3 gemeenten in de top 10 van Vlaanderen”, aldus Van Nuffelen, die eraan toevoegt dat weinig mensen hun vaccin hebben geweigerd. “Volgende week starten we ook met  de reservelijst van QVAX . “Aangezien er weinig weigeringen zijn zullen we waarschijnlijk weinig beroep moeten doen op de lijst.”, aldus de coördinator. “Mochten er in de toekomst meer open plaatsen komen, is dit wel een handige lijst voor ons om mensen snel en gemakkelijk te kunnen oproepen.”

Alhoewel het waarschijnlijk nog niet zo snel gaat als ze zouden willen, krijgt het centrum  via mails, brieven en telefoontjes heel veel positieve reacties. “Mensen zijn duidelijk tevreden over  de goede begeleiding die we geven en onze vriendelijke medewerkers en de rustige sfeer die er is binnen ons centrum”, aldus een tevreden coördinator.  “Deze bemoedigende woorden doen ons altijd deugd en geven ons nog eens extra motivatie om op dit elan te blijven doorgaan.  Onze golfkarren, die mensen van de parking naar het vaccinatiecentrum brengen, worden zeer positief onthaald en brengen blijkbaar toch wel wat rust voor de oudere bevolking om comfortabel gevaccineerd te worden.”

Lees meer over