Tremelo viert 11 juli niet

11 juli viering
In tegenstelling tot buurgemeente Begijnendijk, worden er in Tremelo geen activiteiten georganiseerd naar aanleiding van 11 juli. Veiligheidsoverwegingen noopten het gemeentebestuur de voorbereidingen voor de feestelijkheden, die traditioneel in de gemeente worden georganiseerd, nog een jaar uit te stellen.

Dit is text

Voor het tweede jaar op rij zal er in Tremelo omwille van corona geen 11 juli-viering worden georganiseerd. "Wanneer we aan de voorbereidingen moesten beginnen was de coronasituatie nog niet gunstig", verduidelijkt de bevoegde schepen, Diane Willems (CD&V). "De verenigingen zagen het toen niet zitten om tussen de menigte op te dienen. In Baal, waar het normaal wordt georganiseerd, is er ook niet voldoende plaats voor tafeltjes van 4 personen. Het merendeel van de traditionele helpers is ook al een dagje ouder." 

Ook de annulatie van de braderij, een belangrijke gebeurtenis in de gemeente van Damiaan, speelde een rol bij de beslissing. "Aangezien de braderie geannuleerd werd, leek het ons ook ongepast om de 11 juli-viering een week later wel te laten doorgaan", aldus nog de schepen. 

In 2019 werd de traditionele 11 juli-viering voor het eerst ook voorafgegaan door een 'Tremelo zingt', hetgeen op veel bijval kon rekenen. 

Lees meer over