Tremelo heeft nieuwe financieel directeur

financieel directeur Tremelo
Karen Mertens wordt de nieuwe financieel directeur van de gemeente Tremelo. Op 24 juni zal ze de eed afleggen in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. Ze gaat op 5 juli aan de slag. Ze werd donderdagavond door de gemeenteraad aangeduid.

Karen Mertens (49) uit Puurs-Sint-Amands heeft een ruime ervaring met de werking van een lokaal bestuur. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen begon ze haar loopbaan in het KBC-hoofdkantoor in Brussel. De laatste 18 jaar werkte ze bij lokaal bestuur Puurs. Eerst als adjunct diensthoofd financiën, daarna als strategisch coördinator tijdens de inkanteling van het OCMW.


"In mijn job als strategisch coördinator combineerde ik financiën met meer beleidsmatig werk. Dat laatste, dat na de fusie met buurgemeente Sint-Amands nog belangrijker werd, heeft me veel bijgeleerd. Vooral het 360 gradenperspectief van waaruit je beleidskeuzes en gemeentelijke projecten benadert", vertelt Karen Mertens. "Met de functie van financieel directeur van lokaal bestuur Tremelo, kies ik niet alleen voor een nieuwe uitdaging, maar ook opnieuw voor mijn financiële passie."

Karen Mertens volgt Jelle Huysmans op die de overstap maakte naar lokaal bestuur Westerlo.

Lees meer over