Sneeuw bezorgt gemeentelijke arbeiders in Tremelo en Keerbergen nachtwerk

7 februari 2021 | 12u10 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
besneeuwde straten
De sneeuwploeg van de gemeente Tremelo is gisterenavond rond 20u30 gestart met het strooien van zout en het ruimen van de wegen Tot deze ochtend 3u30 hebben ze doorgewerkt. Ook in Keerbergen is de sneeuwploeg deze nacht om 1 uur al een eerste keer uitgereden.

De winterprik die ons gisterenavond bereikte zorgde alvast voor enkele mensen voor een zeer korte nacht. Zo werd er gisteren rond 20u30 met 2 strooiwagens en 2 sneeuwruimers gestart met het sneeuwvrij maken van de Tremelose wegen. “Vijf arbeiders en ploegbazen hebben doorgewerkt tot 3u30”, vertelt schepen Nick De Rijck (N-)VA). “Deze ochtend zijn ze om 7u30 alweer terug gestart met het strooien. Het was dus een korte nacht.”

In totaal werd er ongeveer 25.000 kg zout gestrooid. “Momenteel zijn de wegen goed, maar alles hangt af van de sneeuwval”, aldus nog de schepen. “Mogelijk stopt het rond 12 uur met sneeuwen. Onze technische dienst volgt alles op.”

In Keerbergen is de sneeuwploeg om 1 uur vannacht een eerste keer uitgereden. "Deze ochtend zijn ze aan hun tweede ronde begonnen.", aldus, schepen Jens Eggers (Open vld).

Lees meer over