Oppositie vraagt bijkomende gemeenteraadszitting

gemeentehuis tremelo
De voltallige oppositie van de gemeente Tremelo, zijnde Open VLD, Vooruit en Vlaams Belang, vragen een bijkomende gemeenteraadszitting. Ze willen tijdens die zitting het 800 pagina's tellende rapport over de welzijnsbevraging van het gemeentepersoneel bespreken.

In december 2020 werd er bij het gemeentepersoneel een welzijnsbevraging betreffende het welbevinden op de werkvloer (met betrekking tot stress, werkdruk, werkomgeving, burn-out,... e.d.) georganiseerd. "We hadden onlangs, op onze eigen vraag, een summiere samenvatting gekregen van deze welzijnsbevraging. Bij het lezen van de eerste samenvatting werd ons reeds duidelijk dat dit punt extra aandacht verdient", aldus oppositieraadslid Elynn Van Uffel (Open VLD). "Er waren toch wel een aantal zaken onder het personeel die we graag toegelicht hadden gezien of verklaard, net als de actiepunten die hierrond worden genomen."

Dit punt wordt normaal geagendeerd op de gemeenteraad van 27 mei, maar dat is onvoldoende voor de oppositiepartijen. "De leden van de oppositie krijgen de gedetailleerde documentatie hieromtrent 10 dagen op voorhand krijgen", zo luidt het bij hen. "Dit document bestaat echter uit 800 pagina’s, dit geeft ons onvoldoende tijd om dit grondig door te nemen. Het lijkt er zelfs op dat het bestuur deze welzijnsbevraging snel op de gemeenteraad wil laten komen om er zich vlug vanaf te maken. Vorige gemeenteraad besliste de meerderheid al om personeel gerelateerde materie niet langer aan de gemeenteraad toe te vertrouwen, maar enkel nog semestrieel te rapporteren. Dit beperkt de bevoegdheden van de gemeenteraad aanzienlijk. "


De Open VLD fractie sloeg de handen in elkaar met de fracties van Vlaams Belang en Vooruit en vroegen daarom gezamenlijk een extra gemeenteraad op 10 juni om 19 uur.

In een eerste reactie liet burgemeester Bert De Wit (CD&V) weten dat deze vraag dinsdag op het schepencollege zal worden besproken. 

Lees meer over