Ook Tremelo eist attest voor gratis bezoek aan recyclagepark na waterschade

recyclagepark werchter
Terwijl de gemeente Tremelo in eerste instantie had laten weten dat het voldoende was om je adres aan de parkwachter van het recyclagepark te melden om op die manier gratis materiaal dat door wateroverlast was beschadigd, te mogen binnenbrengen, wordt nu wel een attest gevraagd.

Inwoners van Tremelo die werden getroffen door wateroverlast, kunnen de goederen die hierdoor beschadigd raakten van donderdag 22 juli tot en met zaterdag 31 juli 2021kosteloos inleveren op het recyclagepark.

Hiervoor moeten zij voorafgaand aan hun bezoek een attest afhalen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Dit attest moet men tonen aan de parkwachter bij aankomst in het recyclagepark. Voor het afhalen van het attest aan het onthaal moet men geen afspraak maken.

Ecowerf had in zijn communicatie hieromtrent laten weten dat gemeentes vrij waren om de voorwaarden voor deze gratis dienstverlening op te stellen. "Na contact opneming met Ecowerf was dit voor hen, en bij nader inzien voor ons, de beste werkwijze om te hanteren", verduidelijkt de bevoegde schepen, Petra Vreys. "Reden is dat wij niet in onze gemeente kunnen spreken van die "hele straat of wijk" heeft schade maar eerder sporadisch een huis, tuinhuis of (moes)tuin."

Lees meer over