Ontwikkeling van de vrijetijdssite in Baal komt stap dichterbij

16 november 2021 | 10u02 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vrijetijdssite baal
De bouw van een nieuwe sporthal in het centrum van Baal komt een stapje dichterbij. Eind november wordt gestart met het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning.

Begin dit jaar konden inwoners en verenigingen via een participatietraject hun mening geven over de plannen voor de ontwikkeling van de site aan 't Zand, naast het sociaal huis in Baal. Als gevolg van de vele opmerkingen die er vooral over de ontwikkeling van de buitensite waren, koos het gemeentebestuur voor een gefaseerde aanpak, waarbij in eerste instantie de niet-gecontesteerde sporthal met bijhorende parking aan bod zal komen. 

De omgevingsaanvraag die vanaf eind november ter inzage en becommentariëring ligt, omvat:

  • de bouw van een multifunctionele sporthal
  • de realisatie van een Hoppinpunt met bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet
  • de aanleg van een straatplein met verhoogd busperron
  • de aanleg van een parking met overdekte fietsenstalling.

Ook hier werd al rekening gehouden met de opmerkingen die tijdens het voorgaande participatietraject naar boven waren gekomen, zo luidt het bij het bestuur. Zo waren er toen onder meer vragen over de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid.

Het openbaar onderzoek loopt vermoedelijk van 27 november tot en met 26 december 2021. De dossierstukken van het openbaar onderzoek kan men vanaf de start van het openbaar onderzoek inkijken via het omgevingsloket. Het volledige dossier ligt dan ook ter inzage bij de dienstomgeving, na afspraak alle werkdagen van 9 tot 12 uur. Bezwaren of opmerkingen over de aanvraag kan je digitaal indienen via het omgevingsloket of schriftelijk bij het college van burgemeester en schepenen.

De inrichting van de buitensportterreinen zal deel uitmaken van een volgende omgevingsaanvraag. Deze zone omvat een omnisportveld, een skatepark, padelvelden. Deze infrastructuur wordt nog verder uitgewerkt via kleinere participatietrajecten.

Lees meer over