Met statiegeld zou Gust nu al een rijk man zijn

25 maart 2021 | 09u27 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
gust ruimt zwerfvuil
Dagelijks maakt Gust Nys, die in Tremelo in de buurt van Parkheide woont, een wandeling met zijn hond. Steeds maakt hij van de gelegenheid gebruik om dan ook het afval dat hij hierbij overal ziet liggen op te ruimen. Maar desondanks zijn verwoede pogingen om zijn buurt een beetje netjes te houden, ziet hij het achtergelaten afval dagelijks stijgen.

"Als er op alle blikjes en flessen die tijdens mijn wandeling opruim statiegeld zou geheven worden, zou ik me al rijk hebben geruimd", reageert Gust lachend. Al lacht hij helemaal niet met de problematiek. Want dat zwerfvuil een probleem is, dat ziet hij elke dag wanneer hij met zijn hond op stap gaat. "Ik denk soms, nu heb ik toch alles opgeruimd, maar als ik dan een dag of 2 later dezelfde route doe, ligt het weer vol.", aldus Gust. Van blikjes in de graskant van een braakliggend terrein tot zelfs een pak margarine. "En als ik er niet aan kan, dan stuur ik mijn hond Viego erop af", vertelt hij nog. 

Ergeren doet hij zich niet alleen aan het zwerfvuil dat hij overal aantreft, maar ook aan de verkeerde beeldvorming op televisie en dan vooral in reclamespotjes. "Zo is er eentje waar 2 wielertoeristen met hun fiets uit de lift komen, gooit de 2de nog snel zijn drinkbus weg. Of dat van de man die aan tafel zit en die van zijn vrouw een drinkbus krijgt. Hij giet die over zijn hoofd, om ze nadien over zijn schouder weg te gooien. Ik erger me daar mateloos aan. Want de volgende dag kan ik alles weeg opruimen."

Lees meer over