Jonge fietsster kwam zwaar ten val, maar niemand stopte om haar te helpen

23 december 2021 | 11u24 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
fiets op straat
Door een bevroren waterlek op de hoek van de Basdongenstraat en de Kruisstraat kwam een fietster op woensdag zwaar ten val. "Het ergste is dat niemand van de vele automobilisten die mij passeerden, even stopte om mij te helpen", aldus de jonge fietster. 

Wanneer Cato Van Liefferinge (24) uit Tremelo aan de Kruisstraat op het fietspad de Basdongenstraat naderde, ging ze plots helemaal onderuit. Reden voor haar zware val was een ijsvlakte die over de hele breedte van het fietspad lag. De oorzaak an de ijsvlakte bleek een waterlek dat er al een hele tijd aanwezig was, door de vriestemperaturen was de plas in een ijsvlakte veranderd.

De jonge fietster betreurt het ongeval om verschillende redenen zeer. "Op de eerste plaats had dit kunnen voorkomen worden", getuigt ze. "Dat lek is er blijkbaar al jaren, op de plaats waar ik ten val kwam ligt er naar verluidt altijd  een waterplas. En nu verneem ik dat wegwerkers nu wel begonnen zijn met het aanpakken van het probleem."

Maar daarnaast is ze vooral gechoqueerd door het gedrag van de vele mensen die haar passeerden. "Toen ik viel waren er enkele auto’s die mij passeerden op het kruispunt", aldus Cato. "Niemand van die bestuurders heeft een poging gedaan om even te checken of ik in orde was. Ik schrok hier enorm van. Dat mensen niet zo behulpzaam zijn in zo’n situatie vind ik erg. Ik heb geluk gehad, met blauwe plekken en een opgezwollen dijbeen ben ik er van afgekomen. Alleen jammer dat mijn fiets beschadigd is. De fysieke schade valt dus nog mee, alleen mentaal moet ik hier nog van bekomen." 

Ze roept andere fietsers dan ook op om heel voorzichtig zijn, helm op te zetten en winterbanden op de fietsen. En aan iedereen vraagt ze vooral om toch eens te checken of er geen hulp nodig is als je ziet dat iemand een ongeval heeft.

Burgemeester Bert De Wit (CD&V) bevestigde dat de technische dienst en politie gisteren na de melding van de ijsplek in actie zijn gekomen en de situatie veilig hebben gesteld met de nodige signalisatie. "De watergroep zal de oorzaak verder onderzoeken en oplossen.", zo meldde hij, waarop hij iedereen nog adviseerde om gevaarlijke situaties meteen te melden. 

ijsvlakte

Lees meer over