In Tremelo verzet Vlaams Belang zich tegen effectentaks voor lokale besturen

11 januari 2021 | 16u17 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
effectentaks op de gemeenteraad
De Tremelose afdeling van het Vlaams Belang vroeg het gemeentebestuur om de effectentaks niet goed te keuren. Het gemeentebestuur gaat hier voorlopig niet op in daar het dossier nog bij de Raad van State ligt

De federale paarsgroene regering De Croo is op zoek naar extra inkomsten en denkt die gevonden te hebben in de vorm van een effectentaks bij al wie een effectenrekening heeft van meer dan 1 miljoen €. Zo luidt het bij Vlaams Belang Tremelo. Deze effectentaks is er echter niet alleen voor particulieren maar ook voor lokale besturen.

Vlaams Belang fractievoorzitter Alain Verscharen: “Uit de jaarrekeningen 2019 van de gemeente Tremelo blijkt dat de gemeente voor ongeveer 6,6 miljoen euro aan aandelen bezit.  Reken daar een taks van 0,15% op en onze gemeente moet jaarlijks een kleine 10.000 € extra belasting betalen aan de federale overheid. Waar men eerder voorstellen van Vlaams Belang weg stemden in de gemeenteraad omdat ze ‘te duur’ waren ziet dit gemeentebestuur er geen graten in om op één legislatuur ongeveer 60.000 € effectentaks te betalen! Van een slecht beleid gesproken!

Het Vlaams Belang had op de gemeenteraad van december een extra agendapunt ingediend om zich te verzetten tegen deze effectentaks voor lokale besturen. Alle andere partijen, van meerderheid én oppositie, stemden echter tegen het Vlaams Belang voorstel. “Blijkbaar is het Vlaams Belang de enige partij in onze gemeente die nog inzit met het belastinggeld van de burger”, reageert Verschaeren verontwaardigd.

Volgens de bevoegde schepen, Diane Willems (CD&V) is het nu nog te vroeg om te reageren. "Momenteel ligt het dossier nog bij de Raad van State", aldus de schepen tijdens de laatste gemeenteraad. "Daar wordt het onderzocht. We weten ook nog niet hoeveel effectentaks we zullen moeten betalen."

Lees meer over